Eredetiségvizsgáló állomás - eredetiségvizsgálat - átírás - biztosításkötés
Caralex Eredetiségvizsgálat Kft.
1116 Budapest, Kondorosi út 2/A. "B" épület

Telefon:
1-4819069
Fax:
1-4819072
Mobil:
20-5214569
Web:
Cím:
1116 Budapest, XI. kerület
Kondorosi út 2/A "B" épület
+36 1 4819069
+36 (20) 226-2650
Caralex Eredetiségvizsgálat Kft.
Elérési adatok
caralex

      EREDETISÉGVIZSGÁLAT, OKMÁNY ÜGYINTÉZÉS, JÁRMŰ BIZTOSÍTÁS
Kötelező biztosítás
Gratulálunk új járművéhez!

Most, hogy megvette a kiválasztott járművet, ne felejtse el az egyik legfontosabb dolgot!
Kösse meg biztosítását!
Ha nem a vásárlás napján köti meg biztosítását, az azóta eltelt napokra fedezetlenségi díjat számít fel minden biztosító.
Ne késlekedjen, Kösse meg most!


ON-LINE Biztosítás kötés itt!
KGFB kötés
Jármű átírás - Okmányirodai ügyintézés

Megvásárolt járművét a nevére kell íratni. Ehhez egy Okmányirodára, Kormányablakba kell elvinni a megfelelő dokumentumokat. Ezek közül a legfontosabbak:Ez arra az esetre vonatkozik, ha egy egyszerű adásvételről van szó, mikor "Példa Anna" eladja "Minta Józsefnek" az autóját, melyen van érvényes műszaki vizsga.

Előfordulhat, hogy a járművön nincs érvényes műszaki vizsga, ilyenkor az átírás előtt le kell vizsgáztatni, különben nem kap új forgalmi engedélyt az új tulajdonos, bár bejegyzik a nyilvántartásba, és a törzskönyvet is legyártják.

Előfordulhat, hogy az új tulajdonos vonóhorgot szereltet az autóra, emiatt szintén érdemes az átírás előtt elvinni műszaki vizsgára, mert így egy ügyintézéssel megoldható az átírás és a vonóhorog bejegyzése.

Előfordulhat, hogy az új tulajdonos üzembentartót kíván bejegyeztetni. Ekkor szükséges egy Üzembentartói szerződés elkészítése, a biztosítást ilyenkor az üzembentartó nevére kell megkötni. Az üzembentartónak a jelenlegi illetéktörvény alapján 25% illetéket kell fizetnie. Ha az adásvételi szerződés és az üzembentartói szerződés azonos napon készül, akkor az illeték megoszlik a tulajdonos és az üzembentartó között (75%-25%). Ha az üzembentartói szerződés későbbi dátummal készül, akkor a tulajdonos 100%, míg az üzembentartó 25% illetéket fizet.

Talán a fenti példákból is kitűnik, hogy kicsit összetettebb egy jármű átíratása, mint elsőre tűnik, ezért ajánljuk figyelmükbe az ÁTÍRATÁS szolgáltatásunkat.

Mennyibe kerül az ÁTÍRÁS szolgáltatás?

Az átírás munkadíja nettó 7.000 Ft.

Mennyi idő alatt készül el az átírás?

Az átírás a teljes dokumentáció átvételét követő munkanap 17 óráig elkészül, de van rá esély, hogy még aznap meg tudjuk oldani.

Miért éri meg megbízni minket az átírás elvégzésére?

Cégünk 2001 óta foglalkozik jármű ügyintézéssel, átírással, forgalomba helyezéssel, tehát kellő tapasztalattal rendelkezünk. A jogszabályok változásainak megfelelő, naprakész információkkal rendelkezünk, mely némely esetben konkrét megtakarítást is eredményezhet (pl. a fenti üzembentartói szerződés illetéke). Ha mi intézzük a jármű átíratását, Önnek nem kell sorbanállnia, várakozni a Kormányablaknál, nem kell csekkeket kitöltenie, nem kell szabadságot kivennie, hogy elintézze az átírást. Mi átnézzük a rendelkezésére álló papírokat, meg tudjuk mondani, hogy az adásvételi szerződés megfelelő-e az átíratáshoz, milyen egyéb dokumentumokra lesz még szükség. Gondoljon bele, milyen bosszantó, mikor akár csak fél órás várakozás után sorra kerülve tudja meg, hogy nem tudja elintézni ügyét, mert valami hiányzik, vagy éppen nem megfelelő.


Ha átírással, forgalomba helyezéssel, okmányirodai ügyintézéssel kapcsolatos kérdése van, hívja szakreferensünket!


06-20-521-4569

 
Vagyonszerzési illeték
 
 
 
 
Átírás, Biztosítás
Web Page Maker, create your own web pages.