Az ínygyulladás oka, hogyan lehet megakadályozni?

fogínygyulladás

A fogínybetegséget krónikus bakteriális fertőzés jellemzi, amely befolyásolja a fogínyt és a fogakat támogató csontokat. Ezt elsősorban a bakteriális plakk felhalmozódása okozza a fogak felületén. Ha nem kezelik, az ínybetegség fogvesztéshez vezethet.

A megelőzés érdekében a szájhigiéniának pontosnak és teljesnek kell lennie. Fontos, hogy a tisztítás ne korlátozódjon a fogak felületére, hanem magában foglalja a fogak közötti tereket is az ínyvonal alatt.

Az ínybetegségek okait és tüneteit súlyosság szerint osztályozzák, a legegyszerűbb forma az ínygyulladás. A fogínygyulladás a leginkább alkalmas a periodontális betegség kezelésére. Ha azonban nem kezelik, az ínygyulladás periodontitis alakulhat ki. A rossz szájhigiénia az ínygyulladás leggyakoribb oka.

Az ínygyulladás olyan kifejezés, amelyet az ínygyulladás leírására használnak, amelyet a plakk kialakulása okoz az ínyvonalon. A plakk olyan baktériumokból áll, amelyeket rendszeresen el kell távolítani, különben fogkővé válik, amelyet csak fogorvos távolíthat el

Az ínygyulladás jelei

 1. Az ínyszövet elszíneződése: akut gyulladásban (a szövetek vörössége krónikus gyulladásban) kékes-vörös vagy lila
 2. A gumiszalag méretének megváltoztatása: ennek eredményeként nő a szövetekben lévő folyadék mennyisége, ami az íny méretének növekedéséhez vezet, súlyos esetekben pedig bizonyos fogak helyén változások léphetnek fel.
 3. Fogínyvérzés a fogak fogmosásakor.
 4. Piros, duzzadt vagy fájdalmas íny.
 5. Az íny és a fogak közötti távolság.
 6. Rossz lehelet.
 7. A genny jelenléte a fogak és az íny között.
 8. Változások a harapás és a távolság a fogak között.
 9. Fájdalom az ínyben

Olyan tényezők, amelyek növelik az ember hajlamát az ínygyulladásra. Ezek közé tartoznak a következők

 • Rossz szájhigiénia.
 • Dohányzás.
 • Öregedés.
 • Örökletes hajlam.
 • Hormonális változások.
 • néhány gyógyszer.
 • Stressz.
 • Vírusos és gombás fertőzések.
 • Szisztémás betegségek és állapotok (például cukorbetegség).
 • Betegség, csökkenti az immunrendszert.
 • Terhesség.

Ha sok betegségben vagy betegségben szenved, a fájdalom problémát jelez. Azonban, ha ínygyulladásra panaszkodnak, ebben a korai szakaszban általában fáradtság vagy kellemetlen érzés van. Ezért fontos a tünetek korai felismerése: könnyen vérző vagy folyamatosan vörös és duzzadt íny, fogérzékenység és tartós rossz lehelet

Négy felnőtt közül három fog kialakulni ínybetegség életük során . A közelmúltban, az előfordulási gyakorisága ínybetegségek nőtt, jelezve, hogy fontos felismerni a korai jelei ínybetegség (ínygyulladás), mielőtt alakul periodontitis, és végül vezet csontpusztulás, fogvesztés

Fogínygyulladás, valamint a szerepe a fogorvos

Fogínygyulladás, valamint a szerepe a fogorvos

Évente kétszer meg kell látogatnia fogorvosát az ínybetegség korai jelei miatt. Fontos, hogy az orális egészség, mint egy együttműködési erőfeszítés közted és a fogorvos. Ön felelős a napi fogápolásért és az állandó napi fogmosásért, és a fogorvos magára vállalja, hogy gondosan megvizsgálja a fogakat és az ínyeket, hogy azonosítsa azokat a változásokat, amelyek szorongást vagy kellemetlenséget okozhatnak a beteg számára. Az ínygyulladás esetén nehéz lehet felismerni a kezdeti figyelmeztető jeleket. A fogorvos rendszeres látogatása azonban folyamatosan fenntartja az orális egészséget.

A korai felismerés segít a kezelésben

Az ínygyulladás kezelése lehetséges, ezért fontos, hogy korán felismerjük, a fogorvosnál végzett kezelés mellett jó otthoni szájápolásra van szükség a beteg számára.

A kezeletlen ínygyulladás súlyos ínybetegséghez vezethet. Azaz, ha nem kezelik, fogínygyulladás alakulhat egyfajta ínybetegség néven periodontitis, ami károsítja a gumiszövet és a mögöttes csont és a fogak elvesztése. Ebben az esetben a fogak elvesztése vagy a gyulladás által okozott egyéb károsodás lehetetlen. Periodontális betegségek, amelyek időben történő kezeléssel és beavatkozással megelőzhetők. A fogorvos azonban korlátozhatja a további károkat a periodontitis progressziójának megállításával

Az ínygyulladás megelőzése

Megfelelően felfegyverkezve rendszeres fogmosás, miután a rendszeres ellenőrzések, valamint a tudás, hogy az orális egészség kapcsolódik az általános állapota a test, akkor lesz a helyes utat az egészséges fogak, íny-egészségesebb lesz

A kezelés eszközei

 1. Ebben a folyamatban a fogorvos alaposan megtisztítja a fogakat, eltávolítja a bakteriális plakkot, a plakkot, a fogkő vagy a fogkő az ínyvonal tetejéről és aljáról.
 2. A gyökerek felületének simítása, ez a folyamat segít felgyorsítani az íny gyógyulását és gyógyulását, valamint a normál szintre való visszatérést.A folyamat megkezdése előtt az orvosnak helyi érzéstelenítésre lehet szüksége.
 3. Orális tisztító, amely egy folyadék alatt elhelyezett gumi vonal tartalmaz antibakteriális szerek, és ez segít az íny, hogy meggyógyítsa, majd visszatér a normális alakját újra.
 4. Sebészeti eljárás, amely a mély zsebek esetében a legmegfelelőbb kezelésnek számít

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *